ДПС направиха три необичайни за тях неща: етнически турчин кандидатства за

...
ДПС направиха три необичайни за тях неща: етнически турчин кандидатства за
Коментари Харесай

Райчев: ДПС се радикализира. Ако не внимаваме, ще си докараме турски национализъм |

Движение за права и свободи направиха три необичайни за тях неща: етнически турчин кандидатства за президент, възстановиха Делян Пеевски в листите и Карадайъ посети Ердоган в Анкара. Достигнали сме точка на шупване в тези хора и доста би трябвало да внимаваме. Ако минем някаква точка, ще докараме турски шовинизъм в България, съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев. 

Според него и трите хода са невиждани и се случват във влошена електорална обстановка за Движение за права и свободи.

Андрей Райчев счита, че отношението към Движение за права и свободи не може да бъде като към елементарна партия, а като към една етническа партия, която до момента е полагала старания да не е такава:

" За благополучие Движение за права и свободи е единствената етническата партия у нас, тъй като в никакъв случай не се е ислямизирала, нито турцизирала. Сега обаче се прави тъкмо противоположната проява - достигнали сме точка на шупване в тези хора и тук доста би трябвало да внимаваме. Не разисквам кой е прав, кой крив, само че в случай че минем някаква точка, ще докараме турски шовинизъм в България. "

По думите на Андрей Райчев ДПС съзнателно се радикализира и дейностите им го потвърждават:

" Притиснали сме ги в ъгъла дотам, че те са почнали да се усещат зле. Политиците би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да ги извадят на друга орбита и да не се върви към сгъстяване, а смекчване. Не би трябвало да ги стигматизират и сатанизират. "

По мотив президентската надпревара социологът разяснява, че президентът Румен Радев за пръв път се състезава с ясни други възможности:

" Проф. Анастас Герджиков е повече от претендент на ГЕРБ. Те излязоха от изолираност и с поддръжката на Герджиков съумяха да отворят вратата към десния гласоподавател на втория тур. Не можем да кажем, че Радев безпроблемно ще прегърне купата на спечелилия. "  

Социологът чака балотаж сред Румен Радев и ректора на СУ:

" Вижда ми се, че в случай че се стигне до балотаж, това ще бъдат те. Не виждам по какъв начин за месец Лозан Панов ще построи нещо, което ще компенсира ГЕРБ. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР